Novosti


OPPO playeri sada i sa Darbee procesorima - Audiofil - feel the sound

OPPO playeri sada i sa Darbee procesorima

Oba, po mnogima dva ponajbolja i višestruko nagrađivana univerzalna playera na tržištu tvrtke Oppo sada su dostupna i u Darbee ediciji – kao BDP-105EU D i BDP-103EU D (sufiks D u oznaci modela), odnosno s ugrađenim istoimenim procesorom koji se također smatra jednim od referentnih po pitanju obrade video signala. Na taj su način i inače vrhunske performanse ovih playera dodatno podignute do krajnjih granica koje omogućuju današnje tehnologije. Darbee Visual Presence™ tehnologija donosi ključan i do sada neusporediv iskorak u vjerodostojnosti video reprodukcije. Naprednom inkorporacijom stereoskopskih informacija o dubinskoj perspektivi slike iz 3D i 2D zapisa postiže se još veća jasnoća i percepcija dubine što rezultira boljom dinamikom i realizmom reproduciranih sadržaja. Dobiva se se dojam kao da je ispred slike uklonjen nekakav oku nevidljiv ali ipak prisutan veo. Stupanj procesiranja je podesiv, tako da se može prilagoditi svakom individualnom ukusu, sustavu i okruženju.Razlika spomenuta dva modela isključivo je u audio sekciji koja je kod modela BDP-105EU D dotjerana do maksimuma uključujući DAC koji podržava prihvat DSD zapisa (DSD64 i DSD128), balansirani ustroj s posebnim XLR i RCA izlaznim stupnjem za stereo audio reprodukciju, DA sklop čije je srce SABRE32 Reference ES9018 čip s 32-bit Hyperstream™ arhitekturom kakvi se koriste u profesionalnim i high-end aplikacijama, toroidalni trafo, itd. Drugim riječima, BDP-105EU D će kao univerzalni CD/SACD player i Hi-Res DAC zadovoljiti i najambicioznije audiofile. Video sekcije kod oba playera su identične, tako da ukoliko niste zagriženi audiofil, BDP-103EU D apsolutno je najbolji univerzalni player koji trenutno možete pronaći na tržištu.S obzirom na performanse koje nude i koje su dodatno unaprijeđene u Darbee ediciji, te njihovim mogućnostima i svestranošću, cijene su im više nego prihvatljive, te nisu bitno veće u odnosu na prethodne modele bez Darbee procesora. Zapravo su te razlike nezamislivo male imajući u vidu pojedinačne cijene vrhunskih Darbee video procesora.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Bowers & Wilkins Serija 600 - Audiofil - feel the sound

Bowers & Wilkins Serija 600

Nova Bowers & Wilkins 600 serija predstavlja osjetnu “nadogradnju” postojeće palete legendarnih zvučnika izvanredne vrijednosti i reprezentativne audio reprodukcije. Serija 600 je svoju iznimnu popularnost stekla zahvaljujući korištenju vrhunskih tehnologija, ali i atraktivnog dizajna, dok nagrađivani modeli iz serije služe kao ogledni primjer najbolje vrijednosti za novac u segmentu stereo i home-cinema zvučnika. Diskretni stajling i svestranost ovih zvučnika omogućuje im mogućnost ulaska u ring s puno skupljim rivalima, te kao takvi predstavljaju novi standard za cjenovno prihvatljive hi-fi zvučnike.NOVE TEHNOLOGIJE

U novoj seriji 600 predstavljeno je 6 novih zvučnika koji su radikalno redizajnirani i osjetno nadograđeni s najnovijim audio tehnologijama. Za osjetno poboljšanje serije najzaslužnija je pažljiva kombinacija korištenja isprobanih rješenja poput sada već legendarnih membrana od Kevlara®, ali i nekih novih tehnologija poput “rasparenih visokotonaca s dvostrukom kupolom” te antirezonantnih čepova za srednjetonske jedinice. Nove visokotonce čine dvije odvojene aluminijske kupole, gdje je izdvojena centralna jedinica jedne kupole spojena na poleđinu druge, a što rezultira izvanrednom mješavinom iznimne lakoće i osjetne rigidnosti. Također, cijeli visokotonac je fizički izdvojen od kabineta zvučnika, što mu daje nevjerojatnu jasnoću i mogućnost odlične disperzije zvučne slike. Svi modeli pojačani su novim visokotoncima i antirezonantnim čepovima, koji su zaslužni za još bolji zvuk i održavanje obećanja dugotrajne vrijednosti.ZVUČNICI ZA STEREO I ZA KUĆNO KINO

683 je najveći model iz serije – samostojeći zvučnik dizajniran za isporuku maksimalne snage, preciznosti i muzikalnosti. Opremljen je novim visokotoncem s rasparenim dvostrukim kupolama, FST srednjetonskim jedinicama te novim dvostruko obloženim aluminijskim bas jedinicama čiji rezultat je još bogatiji bas bez distorzija.

684 samostojeći zvučnik, u novoj verziji tanji nego ikad, kadar je isporučiti kombinaciju zavidne snage i nenadmašive vrijednosti. Pojačan je novim visokotoncima i antirezonantnim čepićima, kojima može zahvaliti svoju tanku liniju - bez kompromisa za kvalitetom zvuka.

“Stari” 685 zvučnici su dobitnici EISA nagrade, a novi model je pojačan novim visokotoncima i antirezonantnim čepićima, pa ne sumnjamo da će nastaviti svoju reputaciju best buy bookshelf zvučnika u klasi.

Svestrane 686-ice često budu korištene i kao stražnje surround jedinice, ali će svoju primjenu naći i kao glavni zvučnici u malim do srednje velikim prostorijama, gdje im rijetko koji zvučnik ovog cjenovnog ranga može konkurirati. U novoj verziji, Flowport tehnologija je preseljena na prednji dio, što ih čini odličnim za smještaj blizu zida.

U seriji 600 dolaze i 2 centralne jedinice (HTM61, HTM62), te čak tri subwoofer zvučnika (ASW608, ASW610 I ASW610XP).USKORO U SONUS ARTU

Nova Bowers & Wilkins 600 serija pruža nenadmašivu vrijednost za novac, a uz osjetnu doradu svih aspekata starih modela, ne sumnjamo da će održati svoju reputaciju best buy zvučnika za stereo i kućno kino.

Nova serija 600 će biti raspoloživa u Sonus Artu već krajem veljače, u dvije različite varijante (Black Ash, White)

Info: www.sonusart.hr


Everest DD67000 i DD65000 - Audiofil - feel the sound

Everest DD67000 i DD65000

Novi Everest DD67000 zvučnici predstavljaju evoluciju legendarnih i toliko hvaljenih modela DD66000, koji su se godinama nalazili na referentnim listama najznačajnijih specijaliziranih medija u svijetu, a sada odlaze u povijest. Koristeći najnaprednije tehnologije i komponente najviše klase, u kombinaciji s neograničenim resursima u istraživanjima i razvoju koje pruža Harman korporacija (kojoj pripada i JBL Synthesis), njihovi su inženjeri kreirali jedan od najsofisticiranijih zvučničkih sustava uopće.Punim imenom Projekt Everest DD67000 su trostazni samostojeći zvučnici koji koriste po kanalu dvije 38-centimetarske bas jedinice s membranama od troslojnog „sendvič“ materijala na bazi prirodne celuloze, što u konačnici rezultira iznimno artikuliranim i autoritativnim bas odzivom (sve do 29 Hz u realnim uvjetima). Kristalno čisto srednjetonsko i visokotonsko područje dolazi od 10-centimetarske kompresivne zvučničke jedinice s membranom od čistog berilija, dok je za ultra-visoke frekvencije sve do 60 kHz zadužen 2,5-centimetarski super-visokotonac također od čistog berilija. Obje potonje jedinice (po jedna po kanalu) smještene su svaka u svoju vlastitu, prepoznatljivu, posebno oblikovanu i optimiziranu hornu (Bi-Radial®) rezultat čega je u potpunosti izbalansiran odziv kroz kompletan frekventni opseg i precizno iscrtavanje zvučne slike. Svi ti state-of-the-art elementi konačno su smješteni u pomno promišljene i vizualno zapanjujuće kabinete isto takvih akustičkih svojstava. Završni finiši dostupni su u ružinom drvetu i javoru. Korisnici na raspolaganju imaju i mogućnosti finog ugađanja pojedinih dijelova frekvencijskog spektra ovisno o karakteristikama prostora i ostatka sustava, a kako bi se postigle maksimalne sonične performanse. Svakako treba istaći i visoku efikasnost od 96 dB.Na temeljima iste tehnologije nešto kasnije je svjetlo dana ugledao i „mlađi brat“ – model Everest DD65000. Vizualno identičan (potpuno jednakih dimenzija i mase) i po karakteristikama vrlo sličan, tek s nešto drugačijim komponentama (kao što su npr. visokotonske jedinice s membranama na bazi aluminija umjesto berilija) i konstruktorskim rješenjima (skretnica), ali isto tako vrhunskog zvuka. I cijena im je nešto niža, a proizvode se samo u luksuznom zebrano finišu.Ova dva nova modela vjerno nastavljaju šezdeset godišnju baštinu jedne od najcjenjenijih tvrtki za proizvodnju ponajboljih svjetskih zvučničkih sustava, te predstavljaju krunu programa Projekt Everest započetog 1986. godine čiji je jedini cilj projektirati ultimativne zvučnike bez akustičkih i/ili elektro limita. Everest DD67000 i DD65000 kulminacija su svih istraživanja i razvoja u reprodukciji zvuka te najbolji zvučnici koji su ikada izašli iz čuvenog JBL laboratorija.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19  20  21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


VPI Scout
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofon
napisao: Milan Rupić
Cambridge Audio Azur P640
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono stupanj
napisao: Milan Rupić
NAD PP 3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalni MM/MC fono stupanj
napisao: Milan rupić
ProAc Response D2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Tomislav Gašparić
Transparent Audio PowerIsolator Reference
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni filter
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz