Novosti


Monitor audio Silver 6G serija - Audiofil - feel the sound

Monitor audio Silver 6G serija

Monitor Audio s ponosom najavljuje novu (6G) generaciju uspješne Silver serije zvučničkih kutija. Za novu seriju Silver zvučničkih kutija (6G - šesta generacija), na temelju patentiranih C-CAM membrana, razvijene su potpuno nove zvučničke jedinice koje uključuju i RST tehnologiju. Membrane su zrađene iz jednog komada C-CAM materijala i oblikovane u kontinuirani zakrivljeni oblik, što osigurava isporuku čistog, neizobličenog zvuka unutar zadanog frekventnog opsega. Konvencionalne membrane u pravilu imaju otvor na sredini kroz koji kod montaže prolazi zavojnica što za posljedicu ima smanjenu krutost i povećana izobličenja. Dizajn Monitor Audio membrana bez središnjeg otvora, koristi se već 30 godina s ciljem da bude što krutija kod tzv. klipnog pomaka (pomak naprijed-natrag) i tako izbjegne uvijanje i izobličenje kao kod membrana izrađenih od mekih materijala. Najnoviji mehanizam ovjesa osigurava određivanje idealnog načina pomicanja membrane. Ovjes je "posuđen" iz vodeće serije Platinum II zvučnika. Rezultat je značajno smanjenje prelamanja membrane (izobličenje) i čišće, vjernije reprodukcije.
Srednjotonske jedinice u Silver 300 i 500 rađene su u tzv. tehnologiji podvješanja (under-hung) - zavojnice su kraće od zazora magneta i tako se osigurava ista sila u svim uvjetima rada.Rezultat je čujno smanjenje izobličenja i najčišća reprodukcija srednjotonskog područja u klasi. Osim toga, srednjotonske i visokotonske jedinice ugrađene su u modul u obliku suze, njihovi akustički centri su jako blizu, što daje precizno i konzistentno oslikavanje prostora u i izvan osi. Visokotonska jedinica je potpuno novoga dizajna, C-CAM membrana ima zlatnu kupolu, a inženjeri su uspjeli smanjiti izobličenja za glatku, kristalno čistu reprodukciju najviših tonova bez traga tvrdoće i agresivnosti.

Dizajn sustava:

HiVe II otvor izbrazdan je kako bi se ubrzao protok zraka i reducirale turbulencije. Takav dizajn osigurava brže strujanje zraka unutra/van nego klasičan otvor. Uslijed toga bas odziv je brži, puniji i superiorne tranzijentnosti.
Skretnice: polipropilenski kapaciteti, indukcijske zavojnice motane na zraku osiguravaju integritet signala, poboljšavaju osjetljivost, reduciraju izobličenja, stabiliziraju impedancu što osigurava mogućnost kombiniranja s velikim brojem drugih komponenti.
Kabineti su konstruirani uz pomoć laserskog vibrometra kako bi se identificirale rezonancije i precizirala postava unutarnjih ukruta. Ništa nije rađeno po instinktu, već na temelju preciznih mjerenja i znanstvene interpretacije problema i njihovog rješavanja.Mehanički i vizualni dizajn:

Pristup "manje je više" korišten je u cijelom procesu dizajna i proizvodnje kako bi se osigurala najbolja moguća selekcija kvalitete komponenata. Svi Hive II otvori su smješteni na stražnju stranu kutije što doprinosi elegantnijem izgledu prednje strane. Prednja ploča od brušenog aluminija daje ekskluzivan izgled i osjećaj kad se skinu zaštitne mrežice. Samostojeći zvučnici imaju nova podnožja od punog metala i pružaju veću stabilnost. Zaštitne mrežice su tanke, rafiniranog izgleda i magnetski pričvršćene. Kabineti srebrne završne obrade su ručno rađeni iz medijapana visoke kvalitete koji osigurava ultimativnu krutost i sjajno prigušivanje. Za završnu obradu izgleda drva, koriste se furniri vrhunske kvalitete birani tako da jedan zvučnik izgleda kao slika u ogledalu drugoga - orah, ružino drvo, hrast. Završna obrada u sjajnom laku postiže se sa 10 nanosa laka. Dodatno, uvedena je i satensko bijela završna obrada.
U glavnom, ovdje nema masovne produkcije, već se ručnoj izradi pristupa s ponosom, na način izrade vrhunskog namještaja koji će trajati generacijama.

Što je sve promijenjeno i zašto:

• Veća fleksibilnost - super vitki kompaktni modeli i pripadajući centrani zvučnici
• Dva potpuno nova centralna zvučnika - manji i veći, performanse bez kompromisa
• Manji modeli (Silver 50 i Silver 200) mogu se koristiti blizu zadnjeg zida - bolje mogućnosti smještanja u prostoru
• Manja izobličenja
• Miran, uglađen zvuk, obilje detalja, precizan i bez grubosti
• "Trickle down" tehnologija iz Platinum II patentiranog DCF filtera
• Potpuno nove zvučničke jedinice
• Znanstveno utemeljen pristup rješavanju ukruta u kutijama - NPL istraživanje
• Lakši za pogoniti i kombinirati - optimizirane skretnice i viša impedanca
• Dodatna završna obrada - saten bijela
• Super tanak dizajn zaštitnih mrežica
• Razmaknute noge podnih modela - bolji izgled, manji vizualna agresivnost, poboljšana stabilnostDva nova centralna zvučnika omogućuju kompletiranje diskretnog, stilskog ili velikog, snažnog sustava kućnog kina. Silver 50 i Silver 200 su kompaktniji, atraktivniji za uklapanje u moderan životni prostor uz reproduktivne sposobnosti koje se mogu očekivati od mnogo većih zvučnika. U kombinaciji sa centralnom jedinicom Silver C150 daju tonski ujednačen i vizualno atraktivan višekanalni sustav izvrsnih karakteristika. Centralna jedinica Silver C350 kombinira se sa Silver 100, Silver 300 ili Silver 500 zvučnicima dajući beskompromisan sustav kućnog kina sposoban za reproduktivne dosege najviše kvalitete.

Novi modeli i oni koje zamjenjuju:
Silver 50 zamjenjuje Silver 1
Silver 100 zamjenjuje Silver 2
Silver 200 zamjenjuje Silver 6
Silver 300 zamjenjuje Silver 8
Silver 500 zamjenjuje Silver 10
Silver C150 novi model
Silver C350 novi model
Silver FX isti izgled - nove jedinice i mrežice
Silver W-12 ostaje isti - nove mrežice

Info: audiocinema-art.hr

Roxan Xerxes.20 plus - Audiofil - feel the sound

Roxan Xerxes.20 plus

Roxan Xerxes je dobio ime po Perzijskom kralju Xerxesu I, a proizvod je Londonske (kako s ponosom tvrde) tvornice Roxan Audio, od nedavno o vlasništvu Monitor Audija. Dizajn potpisuje osnivač tvrtke Touraj Moghaddam i od pojave davne 1985. godine vođena je nemilosrdna bitka s glavnim konkurentom - škotskim Linn Sondekom. Za mnoge nema dvojbe, Xerxes je referentni gramofon. Naprednom konstrukcijom i radikalnim rješenjima nudio je točniju i muzikalniju prezentaciju glazbe snimljene na vinilnim pločama. Svi smo ga željeli, rijetko ga je tko imao.

Gledajući današnju inačicu, ushit koji je taj ljepotan izazivao lako je shvatljiv. U sadašnjosti, vremenu novih materijala i tehnologija ovaj gramofon nema svoj veliki come-back, već je samo nastavio život bezvremenskog uređaja, pomlađen, uljepšan i jednako izazovan.Čiste linije, čvrsta konstrukcija, trostruki sustav izolacije i sjajna završna obrada čine gramofon lijepim, kvalitetnim i lišenim klasičnih problema - nepoželjnih vibracija i smetnji koje mogu utjecati na sustav zvučnica/ploča ili tanjur/motor i na kraju na kvalitetu same reprodukcije.

Komentari recenzenata puni su hvalospjeva a ako je količina zvjezdica odraz kvalitete, ovaj proizvod ima ih maksimalan broj u svakom časopisu u kojem se o njemu pisalo. Opremite ga ručicom i kvalitetnom zvučnicom i ovaj će gramofon izmamiti smješak na vašem licu.Info: audiocinema-art.hr

Scandyna Podspeakers - Audiofil - feel the sound

Scandyna Podspeakers

Ambiciozan rast u segmentu kućne zabave i lifestyle elektronike, poboljšanja postojećih modela, novi izgled i pribor, samo su neki od elemenata na kojima inzistira novi vlasnik. Prije nekoliko godina tvrtka EET Europarts kupila je Scandynu, Dansku kompaniju koja od devedesetih godina prošloga stoljeća dizajnira i proizvodi jedinstvene skulpturalne zvučnike - Podspeakers.

Od pojave prvih modela, daleke 1990. godine, Podspeakers su oduševili oči i uši korisnika diljem svijeta. Okruglim, organskim oblikom, hrabrom estetikom, vrhunskim dizajnerskim zahvatima (dizajner Simon Ghahary) i odličnim reproduktivnim svojstvima, Podspeakers su ubrzo postali ikone novog načina uživanja u glazbi - prvo očima, zatim ušima. Zbog oblika, materijala i unutarnjih ukruta, efekti kutije i unutarnje rezonancije svedene su na minimum.Nova generacija Pospeakers zvučnika

S ponosom predstavljamo novu generaciju Podspeaker zvučnika - poboljšanog zvuka, novim zvučničkim jedinicama, poboljšanim "kutijama", elementima za personaliziranje, koji će oblikovati vašu budućnost slušanja glazbe. Poboljšane su zvučničke jedinice, kabineti su tvrđi, čvršći i teži, koristi se više reciklirajućih materijala.

MiniPod se u novoj generaciji pojavljuje u mat crvenoj, mat crnoj i satenskoj bileoj završnoj obradi. Tamno sive kevlarske membrane novih zvučničkih jedinica i konkavne kapice protiv prašine jako doprinose boljem izgledu kao i poboljšanom zvuku.
Novi zvučnici imaju mogućnost reprodukcije glazbe bežičnim spajanjem na stacionarne ili mobilne uređajie koji sadrže glazbene zapise, ili reproduciraju glazbu iz bilo kojeg online servisa.

Uparivanje MiniPod Bluetooth zvučnika jamči izvanredan stereo zvuk uz bežično povezivanje.
Dodatni ukrasni elementi omogućuju personalizaciju odnosno izgled po vašoj želji korištenjem dodatnih drvenih ili metalnih nožica odnosno drvenih ili metalnih prstenova.

Urbani stil svih zvučnika, boje, oblik, smještaj, zvuk - sve govori o tome kako se razlikuju od svega viđenoga... U svako prostoru postaju središni dio uživanja, izvrsnog zvuka bez obzira gdje i kako su postavljeni - savršeni spoj zvuka i estetike.

Info: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4  5  6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Retro audio
- Lenco L75 priča
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- Umro je Tatamata
Forum: CD i ostali mediji
- MP3 320 kpb/s vs flac čuje li se razlika?
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?

UPRAVO SE ČITA


47 Laboratory - Gaincard
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
HI-END show 2005 Munchen
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: tekst: Vlado JR / slikali: Damir, Vlado Jr
Celestion F28
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Icon
Audio Story - Horizon
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Hifi podloga
napisao: Darko Brlečić
Unison Research - Unico SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz