Novosti


Bluesound Pulse Soundbar - Audiofil - feel the sound

Bluesound Pulse Soundbar

Bluesound Pusle Soundbar puno je više od klasičnog soundbara. Zapravo se radio o revolucionarnom all-in-one Hi-Res audio sustavu koji podržava visoko-razlučivu audio reprodukciju sve do 192 kHz / 24 bit formata, transformirajući glazbu, filmove, sportske spektakle, koncerte, video igre, te ostale multimedijalne sadržaje i u fantastičan zvučni doživljaj. Perfektno je dizajniran da se diskretno uklopi sa suvremenim TV zaslonima, nadopunjujući njihovu HD sliku isto tako kvalitetnim zvukom.Kao pravi mrežni uređaj podržava pristup različitim glazbenim servisima, Internet radio postajama, te ostalim glazbenim datotekama koje mu se nalaze na mreži, kao i Bluetooth aptX®. Moguće je žično i bežično povezivanje i dijeljenje audio sadržaja s drugim Bluesound uređajima u mreži (multiroom). Upravljane je krajnje jednostavno i intuitivno putem pouzdanog vlastitog BluOS™ operativnog sustava i pripadajuće aplikacije za pametne telefone, tablete, računala, itd. Svi neophodni ulazi i izlazi učinit će ovaj uređaj istinskim centrom i srcem svakog modernog AV sustava. Čak 6 zasebnih pojačala snage 120 W pokreče ukupno 8 zvučničkih jedinica, te je uz inovativnu i višestruko nagrađivanu DircetDigital™ tehnologiju zaslužno za vrhunski audiofilski zvuk. Za sve koje ga žele dodatno unaprijediti najdubljim bas frekvencijama, moguća je perfektna integracija s Bluesound Pulse Subwooferom i to bežičnim putem.Cijena od 9199 kuna za Bluesound Pulse Soundbar nije mala, ali u potpunosti opravdava njegove high-end audio performanse, funkcionalne mogućnosti, kao i moguće nadogradnje za sadašnju ali i primjenu u budućnosti. Zatražite demonstraciju u showroomu uvoznika i distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept, te se uvjerite u njegove fantastične zvučne i uporabne mogućnosti!.

Info: sigma-audiokoncept.hr


Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor - Audiofil - feel the sound

Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor

Iako bilježimo veliki povratak analognih uređaja za reprodukciju glazbe, proizvodnja i prodaja novih kasetofona nedavno je zamrla.
Ipak, stanje je promijenio Teac ponudom uređaja koji objedinjuje nove i stare tehnologije (kasetofon i CD reproduktor u jednom kućištu) i ponovo budi želju za igranjem i/ili preslušavanjem starih, odnosno snimanjem novih kaseta. Naravno, to je Teac AD-850 koji, osim snimanja na kasete, može snimati i reproducirati na/sa uređaja koji se spajaju na USB priključak. Dodatnu zabavu osigurava i mikrofonski ulaz koji možete koristiti za karaoke. U pitanju je, dakle univerzalan, zabavan uređaj oko kojeg se može okupiti društvo i ugodno i kvalitetno provesti vrijeme.Osobine CD reproduktora:
Frekvencijski odziv: 20 Hz - 20k Hz
Odnos signal/šum: 87 dB
Ukupna harmonijska izobličenja (THD): 0.02%
Reprodukcija s Audio CD, CD-R, CD-RW, MP3
Programiranje ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Ispis naslova

Osobine USB dijela:
Frekventni opseg (reprodukcija): 20 Hz - 20 kHz
Frekventni opseg (snimanje): 20 Hz - 15 kHz
Bit rate (reprodukcija): 8 - 320 kbps
Bit rate (snimanje): 128 kbps
Odnos signla/šum: 85 dB
Snimanje na USB uređaj
Reprodukcija MP3 zapisa
Različite mogućnosti ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Automatsko i ručno numeriranje skladbi za snimanje
Ispis naslova

Osobine kasetofona:
Frekventni opseg: 50 Hz - 12 kHz (-3dB)
Podrhtavanje i zavijanje WRMS: 0.25%
Odnos signla/šum: 59 dB

Snimanje i reprodukcija kaseta
Vrste traka/reprodukcija: normal, krom, metal
Vrste traka/snimanje: normal, krom
Dvije glave za snimanje/reprodukciju/brisanje
Pogon kontroliran računalom
Podesiva razina ignala snimanja
Kontrola brzine reprodukcije (± 10%)
Mogućnost odabira vremena reprodukcije i snimanja (timer)

Općenito:
Zvuk iz mikrofona može se miješati sa sadržajem reproduciranim sa CD-a, USB uređaja ili kasete ili nekog drugog priključenog uređaja.
Efekt jeke na mikrofonskom ulazu
Svstrani predočnik sa mnogo funkcija
Mogućnost programiranja vremena reprodukcije (timer funkcija)

Priključci:
USB priključak na prednjoj strani
Analogni linijski ulaz
Mikrofonski ulaz
Analogni linijski izlaz

Opće karakteristike:
Završna obrada: crna, srebrna
Dimenzije (š x v x d): 435 x 145 x 288 mm
Masa: 4.8 kg


Info: audiocinema-art.hr


Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo

Glazbeni izraz, simfonijska ljepota, umjetnička strast, osjećaj prostora koncertne dvorane, uzbuđenje publike...
Koncepcija "Master Sound Works" tvrtke Esoteric je način konstrukcije i izvedbe koji u potpunosti rekreira sve glazbene informacije iz izvorne master snimke korištenjem najnaprednije tehnologije današnjice. Potpuno balansirani ustroj Grandioso F1 ima balansirano pretpojačalo podrijetlom iz većeg i ozbiljnijeg brata, Grandioso C1. Bešumno je i može čisto i snažno pojačati signal niske impedance.Dual mono konfiguracija
Integrirano pojačalo F1 konfigurirano je kao dual-mono, s potpuno odvojenim lijevim i desnim kanalom, od sklopa pretpojačala do izlaznog stupnja. To osigurava superiornu kakvoću zvuka i separaciju kanala.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Za Grandioso F1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Esoteric-QVCS
Esoteric-QVCS (Quad Volume Control System - četverostruki sustav kontrole glasnoće) sadrži četiri precizna umrežena preklopna otpornika, koji sinkrono mijen jaju vrijednosti u skladu s okretanjem dugmeta za glasnoću. Takav sklop omogućuje da putevi signala za lijevi i desni kanal i njihove pozitivne i negativne faze budu totalno neovisne i kratke koliko je to moguće.
Posljedično, zvuk je nevjerojatno čist i prozračan, izuzetne separacije kanala i vrlo precizne fazne karakteristike.
Eliminacija ožičavanja tiskane pločice i potenciometra glasnoće nadalje doprinosi skraćenom putu signala dok sprječava degradaciju kakvoće zvuka i pomaže zadržavanje izobličenja na razini koja se očekuje od ovakvih referentnih uređaja.

Logičke kontrole ultra niskog šuma
Svi kontrolni sustavi u Grandioso F1 integriranom pojačalu su električki odvojeni od pretpojačala korištenjem izolacijskih čipsetova smještenih na prednjoj ploči kako bi umanjili šum.

Kontrolna dugmad s ugrašenim preciznim kugličnim ležajima
Dugmad za kontrolu glasnoće i odabir izvora opremljeni su visoko preciznim kugličnim ležajima koji osiguravaju glatko okretanje bez mrtvog hoda. Ne štedeći, prednja ploča i sva dugmad su izrađeni preciznom strojnom obradom iz punog aluminija.

Dual mono phono predstupanj
Kao i sve ostalo, tako je i phono predstupanj izveden u dual-mono konstrukciji a neovisni sklopovi posebno napajaju lijevi odnosno desni kanal.

Vrhunsko pojačalo za slušalice
Snažno pojačalo za slušalice ima obilje snage za pogon i najzahtijevnijih slušalica.

Tonske kontrole za tri područja
Neobično je da pojačala visoke klase imaju tonske kontrole, ali način na koji su riješene u Grandioso F1 uklanja svaki strah o narušavanju kakvoće zvuka. Svaki je dio frekventnog opsega (niski, srednji, visoki) kontroliran u dual mono konfiguraciji pomoću četiri neovisna sklopa (L/D, +/-). Takav sustav omogućuje podešavanje tonskih kontrola bez pogoršanje ili izobličenje zvuka.
Pomicanje promjenjivog opsega prema niskom ili visokom frekvencijskom području (14 kHz/63 Hz) dopušta fino podešavanje niskotonskog i visokotonskog spekra bez utjecaja na izvorni signal. Potpuno elektronske kontrole omogućuju fino podešavanje do +/- 12 dB u koracima od 0,5 dB.

Snaga i dinamika
Svakim danom sve je teže pronaći vrhunske diskretne komponente sa vrhunskim soničnim dosezima. Zato je Esoteric, ponosan na produkciju "u kući" odlučio pokrenuti suradnju sa New Japan Radio Co., Ltd., kako bi razvili posebne, zaštićene MOSFET-ove najviših standarda. Nakon više od dvije godine razvojana, napokon su izrađeni Esoteric Model 200 silikon-karbidni MOSFET-ovi nove generacije. Podnose maksimalnu kratkotrajnu struju od 150 A, odnosno trajnu od 78 A. S obzirom da kontroliraju jaku struju brzim startom, izuzetno su pogodni za pogon najnižih frekvencija i mogu reproducirati glazbu velikom dinamikom.
Nadalje, veliki napredak u reprodukciji tranzijenata omogućuje nisku razinu šuma preko cijelog frekventnog opsega i, posljedično živu i vibrantnu reprodukciju glazbe.

Paralel push-pull, A klasa, 2 x 30 W
MOSFET-ovi su spojeni u novo dizajniranoj paralelnoj push-pull konfiguraciji i daju 2 x 30 W u A klasi na 8Ω. Takvim rješenjima Grandioso F1 se, u smislu kakvoće reprodukcije, približava odvojenim komponentama.

Napajanje velikog kapaciteta i snage
Napajanje, kao srece svakog pojačala snage izvedeno je robustnim 1000 VA toroidalnim transformatorom i 40.000 µF blok kapacitetima po kanalu. Svi elementi napajačkog sklopa povezani su kabelima velikog presjeka kako bi se smanjio utjecaj impedance. Ovakvo snažno i kvalitetno napajanje osigurava linearnu izlaznu snagu od 30 W na 8Ω do 60 W na 4Ω i vjernu reprodukciju glazbe bilo koje dinamike.

Ostale karakteristike i funkcije:

Kućište
3D optimizirana konstrukcija kućišta - svaki sklop je smješten u poseban, namjenski odjeljak.
Interferencija između sklopova je smanjena skraćivanjem duljine spojnih kabela.
Vanjski dio kućišta izrađen je korištenjem masivnih aluminijskih ploča beskompromisne izrade slijedeći istu filozofiju dizajna zasebnih Esoteric uređaja. Naravno, Grandioso F1 ostvaruje kontakt s podlogom na patentiranim nožicama sa čeličnim šiljcima kako bi se smanjio utjecaj vibracija.

Utor za dodatni sklop
Utor za dodatne sklopove omogućuje umetanje opcijskog OP-DAC1 D/A pretvarača, koji dodaje kompatibilnost sa 11.2 MHz DSD i 384kHz/32-bit PCM ulazima.
• Organski EL predočnik (normalna/velika slova)
• Podesiva ulazna osjetljivost za sve ulaze (±18dB; koraci 0.5dB)
• Balans
• Okretanje faze za svaki ulaz
• Nazivi uređaja na predočniku mogu se programirati
• Aluminijski daljinski upravljač (koristi se i za Esoteric SACD/CD reproduktore

info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7  8  9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


IsoTek GII Solus / IsoTek Premium
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Mrežni filtar / Mrežni kabel
napisao: Milan Rupić
Nuforce IA7
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Simaudio Moon I-5.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Erden Radončić
Classé CAP-2100
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Erden Radončić
Xindak XA3250 & XA8550
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo & Pretpojačalo
napisao: Daniel Modrić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz