Novosti


Teac Reference 7 Serija, NR-7CD - Audiofil - feel the sound

Teac Reference 7 Serija, NR-7CD

Nasljeđe
Od osnutka, 1953. godine, Teac ne odustaje od istraživanja, razvoja i primjene najnovijih tehnologija u svojim uređajima na polju snimanja i reprodukcije. To je povijest prikupljanja znanja i tehnologija koje bi se moglo imenovati "čežnjom za zvukom". U tom smislu, nova serija Reference 7 dobila je ime od milja "New Vintage" (novo-staro). To je serija koju su mogli napraviti samo u Teac-u, a spoj je najnovijih tehnologija i 60 godišnjeg iskustva.Filozofija
Što je dobar zvuk? Iako jednoznačan odgovor ne postoji, moglo bi se reći da to reflektira želju svih uključenih u stvaranje i snimanje da glazba koju stvaraju bude točno prenesena slušateljima.
Teac koji proizvodi uređaje za snimanje i reprodukciju smatra da je dobar zvuk "uživanje slušatelja u glazbi", a složena tehnologija to i onogućuje.

Visoka razlučivost
U Teac-u ,visoka razlučivost počinje sa višekanalnim snimačima DA serije za profesionalnu uporabu. Osim HiRes zapisa, koriste se za DSD snimanja u mnogim svjetskim studijima. Ponosni su što podržavaju HiRes snimke od samih početaka digitalne ere.

Zlatno uho
U procesu razvoja uređaja s ciljem postizanja idealnog zvuka, Teac ima ekipu koja se bavi slušanjem onih sastavnica glazbe koje nije moguće mjeriti, a članovi se biraju kriterijem "zlatnog uha".

NR-7CD
Do sada, Teac je uspjevao ponuditi široki raspon rješenja koja su spajala kompaktnost i univerzalnost vrhunskih uređaja sa daškom klasičnog, bezvremenskog dizajna.
Novi NR-7CD je vrhunski all-on-one uređaj koji sadrži CD reproduktor, mrežni streaming, Bluetooth povezivost, D/A pretvarač (DAC) i pojačalo, sve smješteno u privlačno, elegantno kućište. Nešto je veći od prethodnih linija, ali vidljivo slijedi isti pristup dizajnu. Prednja ploča je od punog aluminija oblih bridova. Unutrašnjost pokazuje da su osnovni moduli izrađeni kao odvojene cjeline kako bi se smanjili negativni učinci. Na primjer, pojačalo je izvedeno tzv. AMAC postupkom (aluminium-block-mounted amplifier construction), tako da je sklop pojačala potpuno odvojen od ostalih elemenata.
Dizajn je simetričan, dual mono sa sofisticiranim digitalnim procesorom signala na početku. To je postignuto uporabom AK Verita AK44909 DAC-a koji može linearmo procesirati podatke do 32 bita i 384 kHz, kao i DSD do DSD 11.2. Upsampling (naduzorkovanje) obavlja RDOT-Neo algoritam tako da se sadržaj uvijek procesira do DSD 11.2 odnosno PCM 384 kHz.
Kontrola glasnoće temelji se na Teac OVCS sustavu (Octa Volume Control System) i vrlo je precizna kroz cijelo područje.Pojačalo je izvedeno ICEpower 50ASX2 BTL modulima i isporučuje 100/170 W po kanalu na 8/4 Ω.
Na mrežu se priključuje RJ45 ethernet sučeljem, a pristupa sadržajima preko UPnP, ali i online servisima (Qobuz, Tidal).
Podržani su Apple iOS kao i Google Android sustavi.
Mobilni uređaji kao što su pametni telefoni ili dlanovnici mogu se spojiti Bluetooth vezom, a Teac putem svojeg LDAC -a protokola osigurava povezivost velike propusnosti ali samo među uređajima koji imaju LDAC podršku.
Sa stražnje strane nalazi se USB priključak za spajanje USB uređaja, a ostali se mogu spojiti i optičkim i koaksijalnim S/PDIF priključcima. Analogni izvori imaju svoj par RCA konektora.
Prednja strana vrvi mogućnostima koje usrećuju većinu hi-fi entuzijasta - raskošne, osvjetljene VU-metre, centralno smještenom ladicom za diskove i predočnikom, dva velika okretna dugmeta za odabir ulaza i podešavanje glasnoće, i više manjih koji kontroliraju ostele funkcije, preklopnikom za uključivanje i ulazom za slušalice.

audiocinema-art.hr


Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala - Audiofil - feel the sound

Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala

Unico 150 je dizajniran da zadovolji high-end audiofile ali i visoke znanstvene kriterije. Takav dvojaki pristup razvoju doveo je do proizvoda koji se razlikuje od svih ostalih sličnih pojačala. Snažno, sjajno zvučeće pojačalo sa samo tri stupnja pojačanja: dva cijevna i izlazno MOSFET. To je ideja da se sačuvaju fluidnost i finese cijevi i zadrži pregršt snage i čvrstoće. Mnoge su tvrtke pokušale spojiti te dvije topologije, a Unson to radi stalno i uspješno.

Lijepo izrađeno kućište impresivnih je dimenzija i treba ostaviti dosta mjesta na polici kako bi se pojačalo moglo hladiti. Kakvoća izrade je odlična, trodjelna prednja ploča lijepo je obrađena, a samo kućište djeluje vrlo čvrsto. Uredni detalji kao otmjeni RCA priključci i zvučnički terminali vlastite izrade uzdižu pojačalo iznad norme. Završna obrada je srebrna ili crna.Karakteristike Unico 150:
Izlazna snaga:: 2 x 150/220 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz, -3 dB @ 6Hz & 80 kHz
Ulazna impedanca: 24kΩ // 100pF
Ulazna osjetljivost: 860mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, dvostruke ECC83 triode
Drugi stupanj pojačanja: A klasa, 6H30 triode
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (4 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.9% od 20 do 20 kHz na 150 W
Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 25 kg


Unico 90 je hibridno pojačalo A klase bez povratne sprege, sa samo dva stupnja pojačanja. Prvi stupanj sadrži ECC83 i ECC81 cijevi, određuje sam karakter zvuka , a pojačanje je dovoljno za direktni pogon izlaznog stupnja.


Karakteristike Unico 90:
Izlazna snaga:: 2 x 100/160 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz
Ulazna impedanca: 21 kΩ // 300 pF
Ulazna osjetljivost: 860 mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, ECC83/ECC81 cijevi
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (3 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.15% na 1 kHz/1 W Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 20 kg


Info: audiocinema-art.hr


Love Supreme u KUC Travno - Audiofil - feel the sound

Love Supreme u KUC Travno

Srijeda. 9. prosinca 1964. New York. Magla. Lagano sniježi. Temperatura oko 1 stupanj Celzijusov. Vidljivost 13 kilometara. Vjetar sjeverozapadni, brzina 18 kilometara na sat. Slični, ako ne i isti vremenski uvjeti su i u New Jersey-u, u kojem se nalazi naselje Englewood Cliffs u Bergen County-u. U tome naselju, u New Jersey-u, u Sylvan Avenue na broju 445 godine 1964. nalazi se Van Gelder studio.Toga jutra, u taj studio ulazi John Coltrane, sam, odlučan snimiti četverodjelnu suitu. Iz ovoga ili onoga razloga ipak se tu nađu i ostala trojica iz „klasičnog“ Coltraneova kvarteta - McCoy Tyner na klaviru, Jimmy Garrison na basu i Elvin Jones na bubnjevima. Jedan jedini session. Četrdesetak minuta apsolutnog duhovnog i glazbenog zanosa. Znao je Coltrane da je to upravo ono što je želio: duhovna, mistična, glazbena poruka – A Love Supreme. Let prema nebu je upravo počeo ...

Četvrtak. 20. travnja 2017. Zagreb. Toplo. Poluoblačno. Temperatura oko 20 stupnjeva Celzijusa. Naselje Travno. Zgrada Mamutica. U 19,30 na scenu KUC Travno izlazi Saša Nestorović. Za njim idu Hrvoje Galler (klavir), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Darko Stanojkovski-Grappone (udaraljke). Klasična hrvatska četvorka pokreće mantru i izvode isti program kao i Coltrane na onome sessionu prije 53 godine – Acknowledgement, Resolution, Pursuance, Psalm.Zatvorite oči, prepustite se magiji glazbe i uzletite do Johna Coltranea. A Love Supreme.


Vrlo elokventna i pedagoški opravdana rasprava o tome što je bolje - doći ili ne doći na koncert A Love Supreme, u četvrtak
Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8  9  10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


Simaudio MOON 300D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac
Prezentacija Robertoshop & Storm
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Kotač na kotač
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Magnetofon kao izvor zvuka u sustavu
napisao: Baxa
Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Simaudio Moon CD 3.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player sa digitalnim ulazom
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz